حجت الاسلام والمسلمین مروی در دیدار مدیران بنیاد کرامت رضوی:

خدمت به نیازمندان باید مبتنی بر احترام، مهربانی و رعایت کرامت انسانی باشد

1402/09/22 آذر

تولیت آستان قدس رضوی نسبت به رعایت احترام، عزت و کرامت والای انسانی احسان‌پذیران در خدمات اجتماعی این نهاد مقدس تأکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار مدیران بنیاد کرامت رضوی که در حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد؛ با تأکید بر اینکه در خدمت‌رسانی‌ها باید مراقب بود کرامت احسان‌پذیران و مراجعان زیر سؤال نرود و بی‌احترامی به آنان خلاف شرع است؛ خاطرنشان کرد: پروردگار متعال به مؤمنان عزت داده، این عزت خدادادی است و هیچکس حق ندارد به آن خدشه وارد کند؛ شاید آسیب جسمی به دیگران را با پرداخت دیه بتوان جبران کرد اما آسیب روحی قابل مقایسه با صدمه جسمی نبوده و با دیه قابل جبران نیست.
وی با بیان اینکه خدمت به نیازمندان و اقشار آسیب‌پذیر باید با توجه به ارزش‌های والای انسانی و فرهنگ اسلامی انجام شود؛ افزود: در امور خیرانه‌ و کمک‌رسانی‌ها حفظ شأن و منزلت افراد بسیار ضروریست و همانند سیره ائمه اطهار (ع) باید مبتنی بر احترام، مهربانی و رعایت کرامت والای انسانی صورت پذیرد.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به اینکه خادمی حضرت رضا(ع) تنها منحصر به حرم مطهر نیست؛ ابراز کرد: سعه وجودی امام رضا(ع) عالم‌گیر است؛ لذا محصورسازی خادمی تنها در جغرافیای حرم مطهر به معنای محدودسازی این وجود قدسی در یک فضای محدود فیزیکی بوده که این بی‌احترامی به حضرت رضا(ع) است.
وی اضافه کرد: ائمه معصومين(ع) آينه تمام نماي تجلی خداوند هستند و هرکجا نام شریف آنان آورده و به نیت ایشان خدمتی به خلق صورت پذیرد، آنجا حرم است؛ همچنان که خداوند در همه جا حاضر و ناظر است، ائمه اطهار(ع) نیز به اذن الهی همه جا حاضر و ناظر هستند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه بنیاد کرامت رضوی در امور خدمت‌رسانی به جای تصدی گری باید تسهیل‌گر جلب فعالیت‌های مردمی باشد؛ ابراز کرد: بنیاد کرامت در حوزه خدمات اجتماعی و امور خیرانه باید به تسهیل گری، حمایت و هدایت فعالیت‌های مردمی و ایجاد هسته‌های خدمت در کل کشور بپردازد؛ زیرا تصدی‌گری موجب محدود سازی فعالیت‌ها خواهد شد.
وی با بیان اینکه اقدامات آستان قدس در حوزه خدمات اجتماعی باید خلاقانه و جریان ساز باشد؛ تصریح کرد: همچنین خدمات اجتماعی این آستان مقدس باید شاخص و معطوف به اموری باشد که از عهده نهادهای حمایتی و امدادرسان کشور ساخته نیست؛ ظرفیت‌ آستان قدس رضوی بسیار بالاست و نباید در حوزه خدمت به اقشار آسیب‌پذیر مشابه سایر نهادهای حمایتی عمل کند.
تولیت آستان قدس رضوی همچنین نسبت به لزوم بهره گیری از علم و دانش برای تحقق خدمت‌رسانی هرچه شایسته‌تر، هدفمندتر و مؤثرتر تأکید و ابراز کرد: بنیاد کرامت از بخش‌های مهم آستان قدس رضوی است که در ظاهر خدمات اجتماعی ارائه می‌دهد، اما باطن خدمات آن موجب ارتقا محبت امام رضا(ع) در قلوب مردم می‌شود، لذا این بنیاد کاری معرفتی و بلند دارد که برای انجام هرچه شایسته تر آن نیازمند بهره‌مندی از نظرات اندیشکده‌ها و نهادهای علمی است.
وی در ادامه اطلاع رسانی شفاف و بهنگام خدمات اجتماعی آستان قدس به مردم را مطالبه و خاطرنشان کرد: باید تدبیری برای اطلاع رسانی شایسته خدمات اجتماعی آستان قدس به جامعه صورت پذیرد؛ این خدمات حکایت از آثار و برکات مرقد مطهر و وجود مقدس امام رضا(ع) پس از گذشت 1400 سال از ارتحال ظاهری آن حضرت دارد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی ابراز کرد: باطن خدمات اجتماعی آستان قدس رضوی امام شناسی است؛ چه کسی در عالم پس از گذشت صدها سال از فوتش همچنان وجود، مرقد و نامش موجب آثار و برکات برای مردم است؟ لذا تأکید درخصوص توجه به حوزه اطلاع‌رسانی به جهت اهمیت آن در امام شناسی و عیان سازی برکات ظاهری وجود قدسی حضرت رضا(ع) است.

افزودن دیدگاه نسبت به خبر فوق: