پابه‌پای بنیاد کرامت رضوی از فعالیت‌های جهادی تا تأمین سرپناه و ایجاد اشتغال همه جا هستیم همه جـا با تـمام قوا 

1402/01/06 فروردین

از مناطق سيل زده خوزستان و لرستان و بلوچستان گرفته تا دشت‌هاي بي آب و تفتيده سيستان؛ از مناطق محروم خراسان گرفته تا شهرهاي زلزله زده کرمانشاه؛ از شمال تا جنوب و از شرق تا به غرب؛ در اين گستره و هر جا که نياز به حضورشان باشد، ردپاي آنها ديده مي‌شود؛ رد حمايت‌هاي مستقيم و غيرمستقيم؛ مالي و غيرمالي؛ يدي و معنوی…

اين حکايت بنياد کرامت رضوي و زيرمجموعه‌هاي تحت مديريت آن است که با الهام از منش و سيره رضوي، خدمت به مردم محروم اين سرزمين را سرلوحه کار و فعاليت خود قرار داده‌اند. فرقي هم نمي‌کند محل خدمت کجا باشد و به چه شکل؛ نياز به حمايت‌هاي مالي باشد، يا اعزام نيروي کار و خدمت؛ زمين لرزيده و خانه‌ها آوار شده باشد يا سيل آمده و شهر و روستا را شسته و برده باشد، يا اصلاً جايي که نه سيل و ويراني باشد و نه زلزله و آوار؛ اما آنقدر خورشيد آنجا تابيده باشد و آسمان خساست به خرج داده باشد تا دشتي تشنه و خشکيده برجاي مانده باشد و هرآنچه باغ و مزرعه را خشکانده باشد؛ جايي مثل دشت خشک سيستان.
نيروهاي بنياد کرامت رضوي در طول سال گوش به زنگ نشسته‌اند تا هر زمان که زنگ محروميت و کمک‌خواهي به گوش برسد، با آنچه از اندوخته مالي و غيرمالي دارند خود را به منطقه برسانند و آستين همت بالا بزنند و تا حد امکان از درد و رنج مردمان مصيب زده بکاهند. فرقي هم نمي‌کند که تنها با خادمياران و خدام رضوي وارد عرصه کارزار و محروميت زدايي شوند، يا در کنار ساير ارگان‌ها و نهادهاي دولتي و جهادي و خيرين پا به ميدان گذاشته و با همکاري و همراهي ساير قوا رنج محروميت از دوش يک منطقه محروم و مصيب زده بردارند. مهم اين است که همه جوره پاي کار مردمان سختي کشيده اين سرزمين هستند.
 

گام اول؛ کشيدن نقشه راه
اولين گامي که بنياد کرامت رضوي در راستاي خدمات رساني شايسته به مناطق محروم و نيازمند برداشته، امضاي تفاهم نامه همکاري مشترک در حوزه محروميت زدايي ميان اين بنياد با نهادهاي مختلف همچون نيروي زميني سپاه و وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي است.  
اين بنياد با ورود مستقيم به بحث محروميت زدايي و ارائه تسهيلات به ميدان آمده، به اين ترتيب که با پرداخت تسهيلاتي به مبلغ 80 ميليارد ريال زمينه کار آفريني و اشتغالزايي براي 400 نفر را در مناطق محروم فراهم کرد. 
ارائه تسهيلات به تنهايي اما هميشه کارگشا نيست، بايد با تمام قوا و نيروهاي جهادي پا به ميدان محروميت زدايي گذاشت، از همين رو بنياد کرامت رضوي، در سال 1401 خود را به نيمه شمالی استان سيستان و بلوچستان؛ يعني سيستان تفتيده و بي آب مي‌رساند تا در حفر، تجهيز و تحويل 50 حلقه چاه آب کشاورزي در شهرستانهاي زابل، زهک، هامون و هيرمند در مساحتي به وسعت 100 هکتار و ارزش مالي 20 ميليارد ريال مشارکت کنند. 
 

اشتغال‌زايي در رأس خدمات 
بي‌شک يکي از بهترين شيوه‌هاي کمک به مردم محرومي که روزگاري در آسايش زندگي مي‌کرده‌اند، اما سيل، زلزله و خشکسالي، دارو ندار آنها را به يغما برده، ایجاد فرصت مناسب برای شروع دوباره کسب و کار است.
به عنوان مثال براي آنها منابع آب پايدار به منظور کشاورزي تأمين کرده، دام‌هاي سبک و سنگين تلف شده‌شان دوباره جايگزين شود، يا با ايجاد کارگاه‌هاي کوچک، حرفه‌هاي صنعتي و هنري براي‌شان راه‌اندازي شود.
کشاورزي و دامپروري به عنوان زمينه‌هاي ايجاد اشتغال مولد مورد توجه بنياد کرامت رضوی قرار گرفته است. در اين راستا ضمن اجراي طرح اشتغال‌زايي پرورش دام سبک و کشت علوفه در مناطق سيل‌زده استان سيستان و بلوچستان با اعتبار 100 ميليارد ريال و بهره‌مندي 80 نفر، گله‌هاي پشتيبان دام سبک در مشهد و سيستان با اعتبار 92 ميليارد ريال و ظرفيت سه هزار و 612 رأس ميش مولد ايجاد و راه‌اندازي شده است.
ايجاد واحد دام سبک و تأمين خدمات پشتيباني در مناطق سيل‌زده شهرستان آق قلا در استان گلستان با ارائه تسهيلاتي در حدود 180 ميليارد ريال و 266 رأس دام، احداث يا تعمير جايگاه دام در مناطق سيل‌زده اين شهرستان با اعتبار 40 ميليارد ريال و 771 جايگاه دام، ايجاد واحد دام سبک و تأمين خدمات پشتيباني فني در مناطق سيل‌زده شهرستان‌هاي چگني و پلدختر در استان لرستان با ارائه تسهيلات به مبلغ 359 ميليارد ريال و 500 واحد دام، ايجاد واحد پرورش گاوميش و تأمين خدمات پشتيباني فني در منطقه شعبيه از توابع شهرستان شوشتر استان خوزستان با ارائه تسهيلاتي به مبلغ حدود 190 ميليارد ريال و 268 واحد دام، ايجاد اشتغال خياطي خانگي بانوان در مناطق سيل‌زده شهرستان آق قلا و کلات به‌ويژه برای بانوان سرپرست خانوار با ارائه تسهيلاتي به مبلغ حدود 14 ميليارد و بهره‌مندي 68 نفر، ايجاد اشتغال خرد در زمينه توليد صنايع دستي با همکاري معاونت صنايع دستي وزارت گردشگري در 8 استان کشور و ارائه تسهيلات به مبلغ حدود 55 ميليارد ريال و بهره‌مندي 231 نفر،  ايجاد واحد دامداري سبک در مناطق محروم شهرستان‌هاي هوراند و اهر استان آذربايجان شرقي با ارائه تسهيلاتي به مبلغ حدود 30 ميليارد ريال و 42 واحد دام، ايجاد واحدهاي دامداري سبک در روستاي حسين آباد جنگل از توابع شهرستان نيشابور با پرداخت تسهيلاتي به مبلغ دو ميليارد و700 ميليون ريال و 9 واحد دام از ديگر خدمات بنياد کرامت رضوي بوده است.
 

توزيع بيش از 7 ميليون پرس غذا در مناطق محروم 
توزیع بسته‌های معیشتی و غذای گرم و متبرک رضوي، یکی دیگر از اقدامات شاخص بنیاد کرامت رضوی در سال 1401 بوده است. در این سال در قالب دو پويش ملي «سفره مهرباني» 4 و 5، بيش از 700 هزار بسته معيشتي به ارزش 2 هزار و 800 ميليارد ريال در بين نيازمندان توزيع شد. 
خريداري و ذبح 7 هزار رأس گوسفند عقيقه و طبخ و توزيع  7 ميليون و 500 هزار وعده غدايي بين نيازمندان و محرومان از ديگر اقدامات شاخص بنياد کرامت رضوي در سال 1401 بوده است. 
همچنين به همت کانون‌هاي خدمت رضوي در سال 1401، در قالب طرح «جامه مهرباني» 72 هزار جفت کفش و لباس ميان 60 هزار مددجوي سراسر کشور به ارزش تقريبي 170 ميليارد ريال توزيع شد.
 

حاضر در ميادين سلامت، ورزش و آموزش
بنياد کرامت رضوي از بحث مهم آموزش و تأمين امکانات مورد نياز دانش آموزان هم غافل نبوده است. تکميل و تجهيز مدرسه روستاي ويرو با يک ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار، احداث مجموعه آموزشي مهرشهر بيرجند با زيربنای 7406 مترمربع، احداث مدرسه 6 کلاسه در شهرستان جوانرود و توزيع 15400 هزار بسته لوازم التحرير بين دانش آموزان احسان‌پذير در سراسر کشور بخشي از خدمات بنياد در اين بخش بوده است.
بحث ورزش و سلامت نيز از نگاه تيزبين بنياد کرامت رضوي دور نمانده به طوري که در مؤسسه تربيت بدني آستان قدس رضوي برنامه‌هاي متنوعي تاکنون اجرا شده است.
تکميل و افتتاح مجموعه‌هاي ورزشي در پهنه‌هاي هشت‌گانه حاشيه شهر مشهد همچون سالن ورزشي شهيد دارايي، زمين‌هاي روباز فوتبال، واليبال و بسکتبال و همچنين سالن ورزشي شهيد اصلاني از اقدمات شاخص اين مؤسسه در سال 1401 بوده است.
اهداي لباس و اقلام ورزشي در حاشيه شهرهاي بزرگ کشور، اجراي طرح فرهنگي تربيتي براي بيش از 12 هزار نوجوان مناطق حاشيه شهر مشهد  از ديگر برنامه‌هاي مؤسسه تربيت بدني آستان قدس رضوي در سال 1401 بود.
 

وقتي رحمت رضوي سرپناه مي‌شود
وقتي سيل بي‌هوا جاري مي‌شود و شهر و روستايي را مي‌شويد و با خود مي‌برد، يا وقتي زمين مي‌لرزد و خانه‌ها يکي پس از ديگري روي هم آوار مي‌شود، هيچ دغدغه‌اي براي هموطني که سرپناهش با تازيانه سيل يا تکان مهيب زلزله فروريخته، مهم‌تر از اين نيست که دوباره و در کمترين زمان ممکن زير سرپناهي امن نفس بکشد. 
اين مهم امکان پذير نيست مگر با همت و ميدان داري نهادهاي دولتي و جهادي. اينجاست که دوباره بنياد کرامت رضوي بر خود واجب دانسته با غيرت و همت به ميدان بيايد و درکنار مردم مصيبت زده بماند.
در زلزله خوي آشپزخانه‌هاي ويژه‌اي براي اطعام هموطنان زلزله‌زده داير شد و خدمات گسترده‌ای همچون تأمين لباس گرم و ملزومات موردنياز خانواده‌هاي آسيب‌ديده در اختیار آنها قرار گرفت. توزيع 70 هزار پرس غذاي گرم، 7 هزار قرص نان، اختصاص20 ميليارد ريال کمک هزينه براي بازسازي منازل مسکوني، توزيع 2 هزار بسته معيشتي به ارزش 25 ميليارد ريال از ديگر خدمات خادمياران رضوي در زلزله خوي بوده است.

افزودن دیدگاه نسبت به خبر فوق: