مدیر عامل بنیاد کرامت رضوی با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت خدمات اجتماعی این بنیاد و تسهیل دسترسی به آن، برای اجرای طرح های خلاقانه و نوآورانه در مسیر این خدمترسانی اعلام آمادگی کرد.
محمدحسین استادآقا در جمع دانشجویان و ایده پردازان حاضر در رویداد «سرمایه گذاری نوآوری اجتماعی، نشست شبکه سازی فعالان اجتماعی»، گفت: بنیاد کرامت رضوی با 7 مرکز تحت سرپرستی خود مشغول خدمت رسانی به اقشار نیازمند در سراسر کشور است و معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت نیز با ماموریت رفع بخشی از نیازهای اساسی جامعه از جمله اشتغال، ازدواج و معیشت در حال فعالیت است.

چرایی ایجاد خانه خلاق و نوآوری کرامت
استادآقا در ادامه به تاسیس «خانه خلاق و نوآوری کرامت» ذیل بنیاد کرامت رضوی اشاره و اظهار کرد: برای ارائه خدمات بهتر، با کیفیت تر و از حیث اقتصادی کم هزینهتر، پس از مذاکرات و گفتوگوها و بازدید از مجموعههای مختلف همراستا در این زمینه، به این نتیجه رسیدیم که باید به سمت تشکیل و راه اندازی مجموعههای خلاق و نوآور حرکت کنیم تا دسترسی به خدمات را تسهیل کرده، کیفیت خدمات را بالاتر ببریم و علاوه بر آن بتوانیم گستره اقدامات مان را در سطح ملی و بینالمللی را بیشتر کرده و به این وسیله، مشتاقان زیارت حضرت رضا(ع) در خارج از کشور نیز که تمایل به استفاده و یا مشارکت در برنامههای آستان قدس رضوی را دارند، بهرهمند شوند

خلاقیت در ارائه خدمات خانواده محور
مدیر عامل بنیاد کرامت رضوی به یکی از ویژه برنامههای مرکز بانوان و خانواده بنیاد کرامت در بستر مجازی به عنوان مصداق توسعه خدمت در بسترهای نوین اشاره و اظهار کرد گفت: طرح ملی «زندگی به سبک رضوی» که ویژه آموزش زوج های جوان است، شامل کارگاهها و مشاورههایی است که با استقبال خوبی مواجه شده و طی سه سال اجرای آن، 60 هزار زوج از سراسر کشور در آن شرکت کردهاند.
وی اضافه کرد: در صورتی که در حوزه خلاقیت و نوآوری، از بسترهای مجازی و امکانات مجازی بیشتری برای ارائه بهتر و با کیفیت تر خدمات بهره بیشتری ببریم، قطعاً میتوانیم به جای 60 هزار زوج، 600 هزار زوج را تحت پوشش طرح زندگی به سبک رضوی قرار دهیم.

انتخاب 12 ایده برتر برای توسعه خدمات بنیاد کرامت
مدیر عامل بنیاد کرامت تصریح کرد: طی سالهای اخیر میزان ارائه خدمات در کشور بر بستر فضای مجازی افزایش یافته اما در حوزه اجتماعی و فرهنگی، اقدامات نوآورانه و خلاق محدودتری را شاهد بودهایم و شاید دلیلش این باشد که در این حوزهها به این سبک جدید فعالیتها توجه کافی نشده است. استادآقا به برنامهریزی بنیاد کرامت برای توسعه این خدمات اشاره کرد و افزود: به این منظور فراخوان دریافت ایده در محورهای 12گانه منتشر شد و شورای راهبری خانه خلاق، از بین 36 ایده دریافتی، 12 ایده را انتخاب کرد تا در موسسات زیرمجموعه بنیاد کرامت اجرایی شود.
وی در همین رابطه تصریح کرد: از جمله ایده های نوآورانه، در حوزه تربیت بدنی و خدمات ورزشگاه امام رضا(ع) است که طبق آن، نیازی نیست امور ورزشی صرفا در مجموعههای تخصصی انجام شود و با خلاقیت ایدهپردازان میتوان خدمات بیشتری به علاقه مندان به ورزش ارائه کرد.
فرصت ارائه خدمت به زائران خارجی و کسب ارزش افزوده
وی در ادامه با اشاره به دو مأموریت دیگر این بنیاد که به ابتکار و خلاقیت در حوزههای نوآرانه نیاز دارد، گفت: ستاد اربعین آستان قدس رضوی در داخل و خارج از کشور از مرز میرجاوه تا کشور عراق به زائرین خدمات متنوعی ارائه میدهد و در ایام اربعین حدود 120 هزار زائر پاکستانی از مرز میرجاوه با اتوبوسهای خودشان وارد کشورمان میشوند و در طول حدود 2 ماه حضور در سفرشان، بعد از مشهد و قم به اماکن زیارتی کشور عراق میروند.
استادآقا ادامه داد: این زائرین به خدمات بسیار متنوعی نیاز دارند که نیاز به پشتیبانی دارد و به کمک دفاتر خدمت رضوی در استانها برخی از این نیازهای اولیه سفر برآورده میشود اما برای تامین بسیاری از نیازهای مقدماتی آنها مثل نیاز به خدمات خودرویی بین جاده ای، مسلط نبودن به زبان های بینالمللی و … کمبودهایی وجود دارد که میتوان خدماتی خلاقانه به آنها ارائه و ارزش افزوده ایجاد کرد.
استادآقا همچنین با بیان اقدامات و خدمات در دیگر مرزها گفت: این بنیاد همچنین در مرز دوغارون برای زائران افغانستانی، در مرز آستارا برای زائرین کشورهای آسیای میانه با تنوع فوق العاده جمعیتی و ملیتی ارائه خدمات داریم که میتوان بر اساس ذوق و سلیقه، مختصات فرهنگی و زبانی یا ارتباطات خویشاوندیشان با مردم ایران، ویژه برنامههای قومیتی خاص هر دسته از این مخاطبین را با بهره گیری از ایدههای خلاقانه تهیه و اجرا کرد.
وی همچنین با تشریح گام بعدی اقدامات این بنیاد در عرصه بین المللی، تصریح کرد: با گذر از دوران محدودیتهای کرونایی، میتوانیم با کمک ایدههای خلاقانه شما عزیزان برای دهها هزار زائر مشتاق اهل بیت(ع) و زیارت بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) از هند و پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس برنامههای مناسب آنها طراحی و اجرا کنیم تا ارزش افزوده حاصل شود.

خدمت رسانی بهتر و سریعتر به آسیب دیدگان از بلیات طبیعی
وی در ادامه با تشریح مأموریت بنیاد کرامت رضوی در ستاد حوادث و فوریتهای اظهار کرد: با وقوع بلایای طبیعی در اقصی نقاط کشور، آستان قدس رضوی در کنار دیگر دستگاههای خدمت رسان در این راستا، وارد میدان میشود و در همه مراحل از جمله شناسایی نیازها و افراد آسیب دیده، توزیع امکانات، خدمات پس از بحران مثل مشکلات مشاورهای و روانشناسی برای آسیب دیدگان، مشکلات تهیه امکانات لازم مثل کانکس و نوع نگهداری آنها پس از بحران و… نیاز به استفاده از ایده و خلاقیت برای بهتر شدن روند خدمت رسانیها است.
دعوت از همه ایده پردازان برای تسریع در حرکت نوآورانه
مدیر عامل بنیاد کرامت رضوی با دعوت از همه ایده پردازان برای مشارکت در حرکت نوآرانه این بنیاد تاکید کرد: ما دست یاری به سمت همه شما عزیزان دراز میکنیم تا خدماتی که به نام حضرت رضا(ع) از حریم بارگاه منور رضوی تا اقصی نقاط کشور انجام میشود، به واسطه ابتکار و خلاقیت ایدههای ایده پردازان با دامنه وسیع تر و کیفیت بیشتری داشته باشد. استاد آقا ادامه داد: کار زیادی در حوزههای گسترده فعالیت بنیاد کرامت رضوی روی زمین مانده و هنوز در شروع راهی طولانی قرار داریم که همه افراد دارای انگیزه میتوانند در این جهت از ما پشتیبانی و همراهی کنند.
عسکری، مدیر «خانه خلاق و نوآوری کرامت» نیز در جریان این همایش با بیان اینکه در اولین دوره برگزاری «رویداد سرمایه گذاری نوآوری اجتماعی، نشست شبکه سازی فعالان اجتماعی» از فعالان شاخص و نهادهای تسهیلگر در حوزه نوآوریهای اجتماعی دعوت شد تا به حرکت جریان نوآوری در بنیاد کرامت رضوی کمک کنند، اظهار کرد: تلاش کردیم تا اولین دوره نقطه عطفی برای توسعه اکوسیستم نوآوری در کشورمان باشد.
وی افزود: این رویداد با مشارکت خانه خلاق و نوآوری کرامت و مجموعه مراکز تحت سرپرستی بنیاد کرامت رضوی در کنار چند مؤسسه فعال در حوزه فن آوری و نوآوری کشور شکل گرفت. از استارتاپ های بسیاری دعوت شد و در سه مرحله غربالگری انجام شد. در نهایت تعدادی از منتخبین برای ارائه ایدههای خود در این همایش حضور پیدا کردند. در خاتمه این رویداد نیز تنها استارتاپهایی انتخاب خواهند شد که قابلیت ورود به بنیاد کرامت رضوی را داشته باشند و بروی آنها سرمایه گذاری میشود تا به زیست بوم فن آوری کشور کمک کنند.
وی در ادامه بیان کرد: ما در این رویداد و ادوار آینده آن، به دنبال دعوت، همراهی و تقویت مجموعه عناصر و المانهایی هستیم که در توسعه زیست بوم نوآوری اجتماعی نقش دارند تا فضای رشد و پرورش ایدهها را از مسیرهایی نظیر ارائه زیر ساختهای کسب و کار، احصاء مسائل و ارائه راه حل، تهیه داراییهای لازم برای راه اندازی یک کسب و کار و… مهیا کنیم.
گفتنی است، در این رویداد که نخستین دوره خود را به همت «خانه خلاق و نوآوری کرامت» زیر نظر بنیاد کرامت رضوی در تاریخ 22 اردیبهشت در واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی پشت سر گذاشت، 36 ایده در قالب 12عنوان تعریف شده رویداد دریافت شد که در شورای راهبری خانه خلاق مورد بررسی قرار گرفت و 12 ایده کاربردی منتخب برای ارائه ایده خود در همایش حضور یافتند.
.