روایتی از اقدامات و برنامه‌های فعال عمرانی بنیاد کرامت رضوی در حوزه مجتمع‌های بین‌راهی؛

3 پروژه مجتمع میان‌راهی امام رضا (ع) در دست اقدام

1404/05/04 مرداد

در مسیر خدمت‌رسانی‌های آستان قدس رضوی به زائران حضرت رضا (ع)، بنیاد کرامت رضوی در طول سال‌های اخیر تمرکز ویژه‌ای بر توسعه و بهسازی مجتمع‌های بین‌راهی در مسیرهای زائرپذیر کشور داشته است.

اقدامی که هم در ارتقای کیفیت خدمات رفاهی بین‌راهی و هم در تقویت زیرساخت‌های فرهنگی – اجتماعی محورهای مواصلاتی مشهد مقدس، نقش‌آفرین بوده است.
حامد اکبرپور، مشاور عمرانی بنیاد کرامت رضوی، در گفت‌وگو با آستان نیوز، ضمن اشاره به تقسیم‌بندی چهارگانه پروژه‌های عمرانی بنیاد کرامت، گفت: پروژه‌های ما به چهار دسته کلی آموزشی، عام‌المنفعه، اقامتی و همچنین مجتمع‌های بین‌راهی تقسیم می‌شوند، و کار پروژه‌های بین‌راهی، خود در دو محور کلی احداث مجتمع‌های جدید و بهسازی و توسعه مراکز رفاهی پیشین، دنبال می‌شوند.

احداث مجتمع‌های جدید؛ از ریمدان تا دیگ رستم
اکبرپور در ادامه، به پروژه‌های در دست احداث در این حوزه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سه پروژه مهم احداثی در دست اجرا داریم. نخست مجتمع بین‌راهی ریمدان که در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان قرار دارد و می‌تواند در تأمین خدمات رفاهی مرزی نقش‌آفرین باشد. دوم، پروژه ابرکوه است که در ۷۰ کیلومتری شهر یزد واقع شده و برای پوشش نیازهای زائران در محور جنوب به مشهد طراحی شده است و سومین پروژه، مجتمع دیگه رستم در محور راور به دیهوک این است که در حد فاصل بین این دو شهر، قرار دارد.
اکبرپور، افزود: این پروژه‌ها نه‌تنها به‌عنوان ایستگاه‌های استراحت برای زائران، بلکه به‌عنوان قطب‌های خدماتی و فرهنگی در جغرافیای بین‌راهی کشور، در نظر گرفته شده‌اند.

بهسازی و توسعه؛ جان تازه در کالبد مراکز قدیمی

در کنار پروژه‌های احداثی، بنیاد کرامت رضوی هم‌زمان برنامه گسترده‌ای برای نوسازی، افزایش ظرفیت و بهسازی فضاهای قدیمی اجرا کرده است.
اکبرپور در این‌باره گفت: پروژه‌های بهسازی ما شامل چند مجتمع بین‌راهی در استان‌های مختلف است؛ از جمله مجتمع مهنه و مجتمع کاهک در استان خراسان رضوی، مجتمع دشت در خراسان شمالی، مجتمع راور در کرمان و مجتمع دیهوک در استان خراسان جنوبی. این مراکز پیش‌تر احداث شده بودند، اما به دلیل حجم بالای مراجعه یا فرسودگی، نیازمند بازسازی و توسعه، بودند.
وی در خصوص فرایند بهسازی، توضیح داد: افزایش تعداد چشمه‌های سرویس بهداشتی، بهسازی فضاهای استراحت و خدماتی، ارتقای استانداردهای خدماتی و توجه به دیگر قسمت‌های مجتمع‌های بین راهی، از جمله اهدافی است که در قالب طرح‌ بهسازی، دنبال می‌شود.

خدمت به زائر، فراتر از یک ایستگاه

بر اساس تأکید مسئولان بنیاد کرامت رضوی، نگاه به مجتمع‌های بین‌راهی صرفاً به عنوان مکان‌های توقف‌گاه فیزیکی نیست، بلکه این پروژه‌ها با رویکرد فرهنگی و زائرمحور، بسترساز «ارتباط معنوی زائر با امام رضا علیه‌السلام»، از ابتدای سفر تا پایان آن هستند.
پروژه‌های عمرانی حوزه بین‌راهی بنیاد کرامت، بخشی از یک منظومه جامع خدمات‌رسانی در مسیر زائران است که با هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف اجرایی، گام بلندی در مسیر تسهیل زیارت، ارتقای کیفیت سفرهای جاده‌ای و توسعه متوازن زیرساخت‌ها در مناطق پرتردد، برمی‌دارد.

افزودن دیدگاه نسبت به خبر فوق: