روایت خدمات کانون ورزشی خادم‌یاران مدیریت امور مجاورین آستان قدس رضوی؛

خدمتی برای سلامت جسم و روح مجاورین رضوی

1404/04/31 تیر

کانون تخصصی ورزش خادم‌یاران رضوی، از بازوهای اجرایی و اثرگذار مدیریت امور مجاورین بنیاد کرامت رضوی، در بیش از ۴ سال فعالیت ارزشمند، اقدامات و عملکردهای مثبتی از خود برجای گذاشت. این مجموعه در کمتر از یک سال گذشته نیز، توانسته فعالیت‌های کم‌نظیری در زمینه‌ خدمت‌رسانی ورزشی به مناطق محروم و حاشیه شهر مشهد مقدس را در کارنامه خود به ثبت رساند؛ فعالیت‌هایی که فقط در ظاهر محدود به تأمین زیرساخت‌های ورزشی‌اند، اما در باطن هدف بسیار بزرگ‌تری را که فرهنگ‌سازی ورزشی و سلامت‌محور است را دنبال می‌کنند.

خشایار معصومی، دبیر کانون تخصصی ورزش مدیریت امور مجاورین، در گفت‌وگو با آستان نیوز، در این‌ خصوص گفت: مقصود عملکردهای این کانون؛ فرهنگ‌سازی در حریم رضوی از دل ورزش و تربیت‌بدنی است و اقدامات گسترده‌ای هم دراین‌خصوص، به انجام رسیده است.

وی، ضمن اشاره به حضور پررنگ مؤسسه تربیت‌بدنی بنیاد کرامت رضوی در اقدامات این کانون، ادامه داد: هفت مرحله نامه رسمی به این مؤسسه ارسال کردیم که در آنها، فهرستی از تشکل‌ها، مساجد و کانون‌های خادم‌یاری فعال در حاشیه شهر مشهد معرفی شده‌اند.

هدف از این مکاتبات، اتصال این مجموعه‌ها به زیرساخت‌های ورزشی موردنیاز و فعال‌سازی ظرفیت فرهنگی – اجتماعی آنان از طریق ورزش، بوده است.

معصومی افزود: در مجموع، تا کنون ۷۶ مرکز خادم‌یاری، مسجد یا تشکل مردمی برای دریافت خدمات ورزشی معرفی شده‌اند و در مرحله بعد که در حال پیگیری است، ۱۵ مرکز دیگر نیز افزوده خواهد شد.

حداقل برآورد این کانون حاکی از آن است که به طور میانگین هر مرکز خادم‌یاری، با جمعیتی حدود ۵۰ نفر در این طرح مشارکت دارد و این به معنای خدمت‌رسانی ورزشی به بیش از ۴ هزار و ۵۵۰ نفر از مجاورین، در مناطق حاشیه‌ای و محروم مشهد است.

 

از استخر تا زمین چمن؛ همه در خدمت تحول فرهنگی

سالن‌های چندمنظوره، زمین‌های چمن مصنوعی، و استخرهای قابل‌ استفاده برای آقایان و بانوان، اصلی‌ترین امکاناتی هستند که این کانون‌ها در فرایند خدمت‌رسانی خود در اختیار تشکل‌ها و یا مساجد مناطق محروم قرار می‌دهد.

معصومی در تشریح آن گفت: هدف ما تنها ورزش نیست، ما با ورزش وارد خانواده‌ها می‌شویم، و حال اعضای خانواده چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی را به کمک ورزش تقویت می‌کنیم، ورزش، بهانه‌ای برای تربیت است.

بر اساس گزارش‌های مالی کانون تخصصی ورزش، سرانه تعلق یافته به هر نوبت استفاده از خدمات ورزشی برای هر نفر، به طور میانگین ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان است که با احتساب حداقلی، مبلغی بالغ بر ۲۵۰ الی ۳۰۰ میلیون تومان در ماه در این مسیر خدمت‌رسانی می‌شود که عددی قابل‌توجه در حوزه حمایت فرهنگی ورزشی، به شمار می‌آید.

معصومی تأکید کرد : خدمت رسانی در برخی ماهها به فراتر از این مبلغ می‌رسد، چراکه به برخی افراد در ماه، بیش از یک مرتبه خدمت رسانی ، صورت گرفته است.

 

استعدادیابی؛ از کشف تا قهرمانی

یکی از وجه تمایزهای مهم کانون تخصصی ورزش، نگاه هدفمند به استعدادهای ورزشی نوجوانان در حاشیه شهر است. به گفته معصومی، در مواردی که استعداد خاصی در یکی از مراکز شناسایی شد، فرآیند حمایت و هدایت حرفه‌ای، از همان نقطه، آغاز می‌شود.

وی، تشریح کرد: اگر یک نوجوان در زمینه‌ای درخشان ظاهر شود، ما او را رها نمی‌کنیم. از همان جا در آغوشش می‌گیریم و تا قله‌های قهرمانی همراهی‌اش می‌کنیم، چه‌بسا بودجه ویژه‌ای هم برای چنین استعدادهایی، در نظر گرفته شده است.

 

ورزش، سنگر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی

فراتر از اعداد و آمار، آنچه این کانون را در منظومه فعالیت‌های بنیاد کرامت رضوی متمایز می‌سازد، نگاه تربیتی و پیشگیرانه از آسیب‌هاست.

درحالی‌که معضلات فرهنگی، اعتیاد، بی‌هویتی و تهدیدهای مجازی، نوجوانان مناطق مختلف از جمله حاشیه شهر را تهدید می‌کنند، کانون تخصصی ورزش، با اتکا به مفاهیم رضوی و برنامه‌ریزی حرفه‌ای، ورزش را به سنگری فرهنگی، بدل کرده است.

خشایار معصومی در پایان، اظهار کرد: باتوجه‌به اهتمام ویژه مدیریت امور مجاورین بنیاد کرامت رضوی و همچنین مدیرعامل مؤسسه تربیت‌بدنی آستان قدس رضوی نسبت به این موضوع مهم و کانون تخصصی تأثیرگذار، ما پتانسیل افزایش مقدار و کمیت خدمات‌رسانی خود را با حفظ کیفیت بالا، خواهیم داشت.

هدف نهایی ما، ساختن آینده‌ای مطمئن‌تر برای عزیزان و جوانان مجاور حرم امام رضا (ع) است که مشکلات مالی نتواند سدی در برابر استعدادها و آینده‌سازی ورزشی آنها باد.

افزودن دیدگاه نسبت به خبر فوق: