پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان گفت: برای انتقال مفاهیم، باید احساسات دختران را جدی گرفت و بیشتر شنونده خوبی باشیم، تا اینکه بخواهیم، نصیحت کنیم.
به گزارش آستان نیوز، سلسله جلسات توانمندسازی قرارگاه سلامت اجتماعی بنیاد کرامت رضوی، با عنوان «هنر انتقال پیام عاشورا در ۱۲۰ ثانیه»، بهمنظور بررسی چگونگی برقراری ارتباط مؤثر با دختران ۹ ساله برگزار شد.
این نشستها با هدف پاسخ به این پرسش مهم که چگونه میتوان با این گروه سنی ارتباطی مؤثر و معنادار برقرار کرد، شکل گرفت.
در این جلسه، دکتر قهرمانی نیک، پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان، تأکید کرد، نقطه شروع گفت وگو باید از تجربیات ملموس و حسشده آغاز شود و نه از اطلاعات خشک.
وی بیان کرد ، برای برقراری ارتباط مؤثر، باید از تمثیل، داستان و تشبیه استفاده کرد و تجربیات عینی روزمره را، در نظر گرفت.
دکتر قهرمانی نیک، همچنین به اهمیت ایجاد همزادپنداری با کودک اشاره کرد و گفت :باید از او پرسشهایی مطرح کرد که در دایره تجربیاتش قرار داشته باشد.
وی افزود: «لحن و ادبیات ما باید جدی و بزرگسالانه باشد، اما واژهها و مفاهیم باید ساده و ملموس باشند.»
وی به اهمیت تحسین درست دختران نیز اشاره کرد و گفت: باید به جای استفاده از عبارات کودکانه، از عباراتی مانند «چه خانم باوقار و متینی» استفاده کرد،تا احساسات و شخصیت آنها را مورد توجه، قرار دهیم.
دکتر قهرمانی نیک در نهایت، نتیجهگیری کرد: برای انتقال مفاهیم، باید احساسات دختران را جدی گرفت و بیشتر شنونده خوبی باشیم تا اینکه بخواهیم نصیحت کنیم.
این رویکرد میتواند به برقراری ارتباطی مؤثر و معنادار با دختران ۹ ساله کمک کند و مفاهیم ارزشمندی مانند عاشورا را بهگونهای منتقل کند که، برای آنها معنادار باشد.