در میان 12 کانون فعال در ذیل کانون های تخصصی خادم یاران مرکز امور مجاورین بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، کانون «بانوان و خانواده»، با محوریت زنان دغدغهمند مشهدی، به یکی از نمونههای الهامبخش برای ترکیب فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، معنوی و اقتصادی در عرصه بانوان، تبدیل شده است.
سفید سنگی دبیر اجرایی این کانون در گفتوگو با آستان نیوز، ضمن اشاره به رویکرد کاملاً جهادی کانون خادمیاری خانواده و بانوان، گفت: در طول سالهای اخیر، این کانون توانسته برنامههای متنوعی را در راستای ارتقای جایگاه زن، تقویت نهاد خانواده، و توانمندسازی بانوان بهویژه زنان سرپرست خانوار به اجرا درآورد؛ برنامههایی که هم در حوزه اشتغالآفرینی، هم در عرصه فرهنگسازی دینی، و هم در مناسبتهای ملی و انقلابی، بهصورت ملموس، به ثمر نشستهاند.
اشتغالآفرینی رضوی برای بانوان مؤمن و سرپرست خانوار
یکی از محورهای اصلی فعالیت این کانون، توانمندسازی اقتصادی زنان نیازمند و سرپرست خانوار است. در این راستا، تاکنون چهار کارگاه فعال اشتغالزایی با نام «رضوان»، با حمایت مستقیم این کانون راهاندازی شده است؛ از جمله کارگاه بزرگ خیاطی که با اشتغالزایی برای ۱۵ بانوی مشهدی به فعالیت مستمر خود ادامه میدهد و به گفته سفیدرنگی، بهزودی شعبه دوم آن نیز، افتتاح خواهد شد.
سفید سنگی، در ادامه افزود: همچنین سه کارگاه مشاغل خانگی شامل تولیدات خوراکی مانند کیکپزی و میوه خشککنی در منازل، تحت حمایت این کانون قرار دارند. افزون بر این، کارگاه آموزش آرایشگری برای ایجاد مهارت و اشتغالزایی بیشتر در میان بانوان محلی نیز، از جمله برنامههای این مجموعه است.
وی، ادامه داد: در قالب یکی از طرحهای محوری، ۲۰ بانوی سرپرست خانوار تحت پوشش طرح اشتغالزایی ویژه قرار گرفتهاند تا با حمایت مادی و معنوی، مسیر توانمندی و استقلال را، طی کنند.
جهاد معنوی زنان در خانه و مسجد؛ موج ختمهای رضوی برای دفع بلا
کانون بانوان و خانواده علاوه بر اقدامات اقتصادی، حضور چشمگیر در عرصه فعالیتهای دینی و معنوی دارد. این کانون با اجرای طرحهایی نظیر «هر خانه یک حسینیه»، توانسته است مراسم روضههای خانگی، جلسات ختم قرآن و ادعیه، و توسلهای جمعی را در سطح وسیعی در مناطق مختلف شهر، فعال نگه دارد.
سفید سنگی دراینخصوص، گفت: آمار فعالیتهای معنوی این کانون قابلتوجه است. فقط در سال گذشته، با نیت سلامتی رهبر معظم انقلاب، رزمندگان مدافع وطن و دفع بلا از کشور، در جلسات حضوری و مجازی این کانون، مواردی از قبیل انجام ۸۰ هزار ختم قرآن، ۷۵ هزار ختم سوره نصر، ۱۱ هزار ختم حدیث کسا، ۱۱۵ هزار ختم سوره فتح، ۶۰ هزار ختم دعای توسل، و ۱۴ هزار ختم از دعای ۱۴ صحیفه سجادیه به ثبت رسیده است و این جهاد معنوی، تا «نابودی کامل رژیم منحوس صهیونیستی» بهصورت مستمر ادامه خواهد داشت که نمونهای از ایمان و تعهد زنان انقلابی ایران است.
کارگاههای تربیتی، سلامت و زبان؛ برای نسل امروزوفردا
دبیر کانون خانواده و زنان مرکز امور مجاورین بنیاد کرامت رضوی در خصوص فعالیتهای آموزشی این کانون، گفت: در راستای آموزش و ارتقای سطح آگاهی بانوان، این کانون همچنین اقدام به برگزاری کارگاههای تخصصی تابستانی کرده است. از جمله میتوان به کارگاه خودشناسی، کارگاه سرطانشناسی و نیز دوره آموزش زبان عربی لهجه عراقی (در ۱۵ جلسه، با حضور استاد در مساجد مختلف) اشاره کرد؛ برنامههایی که هم بهسلامت روانی و جسمی بانوان کمک میکند و هم سطح مهارتهای عمومی آنان را، بالا میبرد.
در صحنه اجتماع؛ از مراسم عزاداری تا راهپیماییها
از دیگر ویژگیهای این کانون تخصصی، میتوان به حضور فعال کانون بانوان و خانواده در مناسبتهای ملی و مذهبی اشاره کرد. به گفته سفید سنگی؛ این کانون در دهه اول محرم سال جاری، با برگزاری مراسمهای عزاداری و توزیع روزانه ۱۰۰ پرس غذای نذری بین عزاداران، در مجموع بیش از ۱۰۰۰ پرس غذا در اختیار عاشقان اهلبیت (ع)، قرارداد.
از خانواده تا اجتماع؛ الگویی برای گفتمان رضوی زنانه
کانون بانوان و خانواده نهتنها به دنبال خدمترسانی است، بلکه بهعنوان یک مدل زنانه از گفتمان رضوی در میدان عمل شناخته میشود. از خانه تا حسینیه، از اقتصاد تا معنویت، و از آموزش تا عزاداری، این کانون نشان داده است که زنان میتوانند باتکیهبر ایمان، تخصص و همدلی، تحولی عمیق در بطن جامعه، ایجاد کنند.
بنا بر اعلام دبیر کانون تخصصی خادمیاران رضوی، کانون خانواده و بانوان در آینده نزدیک برنامههایی جدید برای توسعه فعالیتها، جذب نیروهای جدید و تربیت نسل نو بانوان فعال رضوی در دستور کار خود دارد و میکوشد با الهام از سیره حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س)، پرچمدار زن مؤمن انقلابی در ترازبیانیه گام دوم انقلاب باشد.